///E-Image ES-35 Double Slider

E-Image ES-35 Double Slider

Az ES35 az E-Image kisebbik Double slidere, 44cm-es az elmozdulással, 1,7 kg önsúllyal. 35 cm-es teljes hosszának köszönhetően az ES-35 kényelmesen elfér egy fotós hátizsákban

Vásárlás
Kategória:

Termékjellemzők

Az ES-35 az E-Image kisebb hordozható “double” slidere. Nevének megfelelően, az ES35 különlegessége, hogy állványra szerelve a kocsi dupla annyi elmozduásra képes, mint földön vagy más talapzaton használva. Ezt a többletelmozdulást annak köszönheti, hogy a kocsi csúsztatásakor a sín is mozog.

Az ES-35 teljes elmozdulása állványra szerelve 44 cm, így egy nagyon kompakt, könnyen hordozható megoldást jelent egyenletes, lágy kameramozgásokat igénylő felvételek készítéséhez anélkül, hogy nehéz, hosszú slider-t vagy nagy dolly-t kellene cipelni.

Az ES35 kifejezetten könnyű és kompakt slider, mindössze 1,7 kg súlyú és 35 cm hosszú. Talajon használva nagy terhelhetőségű, alkalmas akár 20 kg-os kamerák fogadására is. Tripodra szerelve ideális DSLR-ekhez és könnyű handheld kamerákhoz.

A kocsi mozgása frikciós csillapítással szabályozható, illetve lezárható ugyanazzal a tekerővel amellyel a szabályzás történik. A kocsi 3/4″-os és 1/4″-os csavarokat tartalmaz állványfej vagy kamera felfogatásához. A gyors és egyszerű csatlakozást az egy mozdulattal eltávolíítható gyorscsere-talp segíti. Az ES-35 slider középső talapzata 3/4″-os és 1/4″-os belső menetes furatokat tartalmaz, így könnyedén rögzíthető tripodra vagy állványfejre.
A kocsigörgők feszessége (holtjátéka) a tartozék imbuszkulcs segítségével egyszerűen szabályozható vagy utánállítható.

A slider stabilitását a kifejezetten erős mechanika, a kocsi finom mozgását 16 darab acél golyóscsapágy biztosítja*. Emellett az ilyen rendszerű “double” slidereknek (mint pl az Edelkrone®-é is, ahol a kocsival együtt az egész slider mozog) jóval egyenletesebb a futása az elmozduló többlettömeg miatt, mint a hagyományos slidereknél, ahol csak a kamera és a kocsi tömege mozdul el.

Az ES35 nagyobbik változata 74 cm-es csúszási tartománnyal és 50 cm-es hosszúsággal az E-Image ES-50. A nagyobbik slidernél fokozattan kell figyelni, hogy a tripodláb terpesztése megfelelően nagy legyen.

Csomag tartalma

  • E-Image ES-35 slider

  • Félkemény hordtáska gyöngyvászon borítással

  • Imbuszkulcs

Specifikáció

A sín mozgásának köszönhetően a fahrtolást igénylő felvételek készítése során (amikor a sínnel párhuzamos irányú az objektív) az ES-35 kétszer akkora mozgástartománnyal rendelkezik, mint a hagyományos sliderek. A kamera visszahúzásával a sínek is visszahúzódnak, így kevésbé (fele annyira) zavarják a felvételt nagy látószög esetén.
Az ES35-nél nem csak a kocsi, hanem az egész slider egy egységként mozog. A nagyobb tömeg mozgásával simábbak és természetesebbek az indulások és megállások a hagyományos sliderekkel készített felvételekhez képest.
A csillapítás mértéke gyorsan és könnyedén állítható igény szerint.
Az ES-35 súlya alig több, mint másfél kiló. Az extra hosszú távolságok megtételéhez fele annyi sínt használ, így a szokásoshoz képest kisebb súlyt kell magával vinnie.
Az ES-35 állvány nélkül is használható. Ekkor a kocsi elmozdulása kb. 22 cm.

• Terhelhetőség: 20 kg (Talajon használva. Tripodon használva a terhelhetőség jelentősen csökken.)
• Súlya: 1,7 kg
• Elmozdulás: 440 mm (állványon) / 220 mm (más felületen, két végén támasztva)
• Méretek: 350x135x90 mm
• Működési mechanizmus: golyóscsapágyas (16 db)
• Anyaga: eloxált alumínium, acél golyóscsapágyak
• Csatlakozás:
felül (kamerához, állványfejhez):   1/4″-os és 3/8″-os csavar gyorscseretalppal
alul (tripodhoz vagy tripodra szerelt állványfejhez):  1/4″-os és 3/8″-os belső menetes furatok
• Ajánlott állványok: video-tripodok és masszív foto-tripodok (az állványlábak terpesztése elegendően nagy legyen)

Double sliderek

E-IMAGE DOUBLE SLIDEREK
Típus Méretek (HxSZxM) Elmozdulás állványon Elmozdulás állvány nélkül Súly Terhelhetőség
ES-35 350x135x90mm 44 cm 22 cm 1,7 kg 20 kg*
ES-50 500x135x90mm 74 cm 37 cm 1,9 kg 18 kg*
talajon használva. (Tripodon minél könnyebb kamera konfiguráció ajánlott, pl könnyű állványfej DSLR-rel, stb. A terhelés növelésével a szélső helyzetekben a sín lehajlása növekszik – ez a technológiából adódó normális jelenség.)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„E-Image ES-35 Double Slider” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük